Kasvuun johtamisen haasteet

Tämä on Laurean Yrityksen Kasvuun Johtamisen (YAMK) blogin ensimmäinen postaus. Tässä postauksessa pohditaan kasvun merkitystä koulutuksen näkökulmasta. Olen  tämän YAMK-koulutuksen vastuuyliopettaja ja  oppimisprosessien johtamisen ammattilainen. Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori.  Ydinosaamiseni on kuluttajuus ja kuluttajakäyttäytyminen. Pidän näitä keskeisinä kokonaisuuksina kasvun näkökulmasta ja tulen toisessa blogipostauksessa keskittymään enemmän niihin. Olen ylpeä siitä että meillä Laureassa pureudutaan kasvun ilmiöön eri näkökulmista. Toivottavasti tämä blogi luo hyvän alustan kriittiseen keskusteluun aiheesta.

Kasvua pidetään positiivisena ilmiönä. Tänä päivänä keskiöön nousee tietenkin talouskasvu, jonka kautta voidaan rahoittaa ja luoda hyvälaatuisia yhteiskunnallisia palveluita. Kasvun mantra elää vahvasti ja on esimerkiksi laaja-alaisesti pohdittu, miten Suomi saadaan taas kasvuun. Lokakuussa julkaistiin Jarno Limnéllin toimittama kirja ”Suomen idea”, jossa eri kirjoittajat luovat Suomen tulevaisuuden ideaa. Sixten Korkman, Aalto-yliopiston professori ja taloustieteilijä, yksi kirjan kirjoittajista, nostaa yrittäjyyden keskiöön. Yrittäjyys ei Korkmanin mielestä olisi niinkään sisukasta yrittämistä tai liiketoiminnan harjoittamista vaan ennemmin erilaisten toimintojen yhdistämistä uudella tavalla, luovasti. Esimerkkinä hän antoi brändin rakentamisen. En voi olla mainitsematta seuraavaa: Laurean Kasvuun johtamisen –YAMK-koulutuksen keskeisimpiin opintojaksoihin kuuluu nimenomaan brändiosaamisen kehittäminen. Olemme siis ajan hermolla.

Kasvua voidaan nähdä jatkuvan innovoimisen kautta tai jatkuvan, aiemman osaamisen hyödyntämisen kautta. Knut Haanaes (Ted Talks) kertoo kaksi syytä miksi yritykset epäonnistuvat: Joko ne tekevät enemmän sitä mitä ovat aiemminkin tehneet, tai ne luovat ainoastaan uutta. Kumpikin strategia on huono, jos se on ainoa strateginen näkemys. Jos ei kehitä uutta, jää jälkeen, mutta jos tutkii ja innovoi jatkuvasti, liiketoimintaa ei välttämättä synny. ”Kauneus löytyy tasapainossa”, sanoo Haanaes. Mutta millä tavalla voimme löytää sen sopivan tasapainon aiemman osaamisen hyödyntämiselle vs. uuden osaamisen kehittämiselle? Miten opiskelijamme voivat oppia niitä asioita, jotka luovat tasapainoisen, kestävän, elinympäristöämme kunnioittavan kasvun? Tämä on koulutuksessamme keskeinen haaste.

Olen joskus vertaillut talouskasvua tavallisen puun ja bonsai-puun kasvuun. Tavallinen puu kasvaa luonnontilassa ja siihen vaikuttaa monet ennalta arvaamattomat tekijät. Bonsai-puun kasvu on hallittua- se vahvistuu hyvässä ja oikeassa hoidossa, oikeissa olosuhteissa. Yksinkertaistaen , eri ekosysteemit luovat erilaiset puitteet kasvulle. Mutta kumpi kasvu on parempaa ja haluttavampaa?

Ekosysteemi-ajattelu oli pitkään talouselämässä keskeinen. Pohdittiin, mitkä tekijät luovat esimerkiksi dynaamisen ja elinvoimaisen pohjan yrittäjyydelle. Keskityttiin verkostomaiseen, vuorovaikutteiseen toimimiseen, jossa kukaan ei ole yksin. Haluan nyt yhdistää tämän ekosysteemi-ajattelun kasvun käsitteeseen ja avuksi otan muutaman näkökulman ekosysteemin kasvuun. Termodynamiikassa nähdään ekosysteemin kasvua energian kasvavana läpivirtauksena ja biomassan varastoimisella, kun taas ekosysteemin kehitys kertoo, millä tavalla uudelleen organisoidutaan. Toivon, että opiskellessamme kasvun johtamista voisimme lisätä yhteiskuntamme energiatasoa, määrätietoisesti uusia menetelmiä ja tapoja kehittäen. Samalla täytyy löytää uusia organisoitumisen muotoja. Koulutuksemme ydinkysymyksiin kuuluu siten: ”Miten voin johtaa yritystäni, organisaatiotani kasvuun, yhteiskuntamme hyödyksi? Kasvattamalla energiaa vai uudelleen organisoitumalla?” Tämä blogi pyrkii löytämään vastauksia. Tervetuloa kommentoimaan ja kirjoittamaan!

Maria Ekström

me_myself_straight

Tekijä: Kasvuun johtaminen Laurea Masters

Opiskelemme Laurean YAMK Yrityksen Kasvuun johtamisen koulutusohjelmassa. Pyrimme löytämään käytännön keinoja luoda tervettä kasvua. Kasvatamme omaa asiantuntijuuttamme innostaen ja innostuen!

Yksi ajatus artikkelista “Kasvuun johtamisen haasteet”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s