Tulevaisuuden johtoryhmä huomioi myös työntekijät

Johtoryhmän tehtävänä on johtaa kokonaisuutta tuottaen lisäarvoa asiakkaille ja omistajille johtamalla liiketoimintaa ja organisaatiota. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että johtoryhmä on vastuussa ihmisten ja toiminnan johtamisesta. Johtoryhmän tehtävänä on toimia toimitusjohtajan tehokkaana neuvonantajana yrityksen johtamisessa ja avustaa toimitusjohtajaa toiminnan suunnittelussa, operatiivisessa johtamisessa sekä valmistelee hallituksessa käsiteltäviä asioita. Kaikki tämä kuulostaa hyvältä ja se tuo johtamiseen lisäarvoa, mutta tuoko tämä lisäarvoa työntekijöille?

Olen poikkeuksettomasti sitä mieltä, että henkilöille jotka sijoittavat yritykseen omia varojaan, tulee saada myös rahoille vastinetta. Olen myös sitä mieltä, että ilman asiakkaita yritys ei ole mitään, joten heidätkin on pidettävä tärkeyslistan kärjessä. Entä työntekijät, kuka heistä pitää huolen? On selvää, että työntekijöiden hyvinvointi heijastuu asiakkaisiin, joten itse katsoisin asiaa ”employees first, customer second” näkökulmasta. Jotta yritys voi jatkossakin menestyä, tulee johtoryhmän ottaa huomioon myös työntekijät, sillä tulevaisuudessa ei voida kilpailla pelkästään rahalla.

On rohkaisevaa huomata, että osa yrityksistä on jo tämän mallin ottanut käytäntöön. Hyvänä edelläkävijänä on yritys nimeltä Futurice. Se on suomalainen It-alan yritys joka on voittanut Suomen paras sekä Euroopan paras työpaikka palkinnon.

”Avoin viestintä – tai läpinäkyvyys, kuten me sitä Futuricella kutsumme – luo meidän toimintamme perustan. Toimintamme niin sisäisesti kuin myös asiakkaiden suuntaan perustuu luottamukseen, jota rakennetaan läpinäkyvyydellä. Läpinäkyvyys antaa työntekijöillemme keinot johtaa itse itseään, kun heillä on tarvittava tieto käytettävissään. Läpinäkyvyys on yksinkertaisesti meidän liiketoimintamme onnistumisen avain: se rakentaa positiivisen kierteen onnellisista työntekijöistä, onnellisista asiakkaista ja onnellisista palveluiden käyttäjistä, sanoo Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen. ”

Futuricen salaisuus on se, että se rekrytoi äärimmäisen tiukalla seulalla sen yrityskulttuuriin ja arvomaailmaan sopivia ihmisiä ja tämän jälkeen luottaa näiden ihmisten hyvyyteen ja kyvykkyyteen sataprosenttisesti, ei kuitenkaan sokeasti.

Ymmärrän, että tällaisen mallin käytäntöön tuominen on haastavaa, varsinkin yrityksissä missä on paljon valvontaa ja säädöksiä. Tarkoitus ei olekaan muuttaa yrityksen toimintaa yhdessä yössä, mutta pikku hiljaa, kohti tulevaisuutta.

 

futurice

 

Alahuhta 2015: Johtajuus

Martela, Jaranko 2017: Draivi

http://www.greatplacetowork.fi

2 vastausta artikkeliin “Tulevaisuuden johtoryhmä huomioi myös työntekijät”

  1. Olen kanssasi samaa mieltä, että työntekijöistä on pidettävä huolta, jotta he voivat palvella asiakkaita hyvin. Onneksi näin toimivia menestyksekkäitä yrityksiä alkaa olla yhä enemmän Suomessakin.

    Olisi mielenkiintoista kuulla, miten Futuricen johtoryhmätoiminnassa on otettu työntekijät ja läpinäkyvyys huomioon sekä mitä läpinäkyvä toiminta käytännössä tarkoittaa.

    Tykkää

  2. Henkilöstöön panostaminen on suora panostus asiakkaisiin. Hyvinvoiva, innostunut ja motivoitunut henkilöstö tuottaa parempaa kokemusta asiakkaille ja mahdollistaa yrityksen kasvun. Erittäin hyvä ja ajankohtainen kirjoitus!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s