Valmentava johtotiimi – kasvun uhka vai mahdollisuus

Heijastelen kirjoituksessa omaa, vaikuttavaa 4 kuukauden kokemusta suuren yrityksen alueellisen organisaation johtoryhmätyöskentelystä. Olen samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa siitä, että toimiva johtoryhmä määrittelee yrityksen mahdollisuuden menestyä. Yrityksen suuret linjat vedetään johtoryhmässä, josta ne viedään käytäntöön henkilöstölle; tärkeimmät tekijät ovat siis selkeät tavoitteet, hyvä viestintä sekä sitoutuminen johtoryhmätyöhön sekä yrityksen arvoihin ja strategiaan. Millaiseen tulokseen päästään valmentavalla johtamisella ja missä vaiheessa sitä on mahdollista toteuttaa?

Johtoryhmästä tulee mieleen suuret tammiset pöydät, edustusillalliset ja autoritäärinen johtaminen, hieman kärjistetysti. Johtotiimi kuvaa paremmin nykyaikaista, nopeasti reagoivaa ja ihmisiä lähellä olevaa ’johtoryhmää’. Johtotiimin sisällä vallitsee kunnioitus toisten mielipiteitä kohtaan, luottamus toisiin sekä aito innostus. Mahdolliset erimielisyydet ja palautteet tulisi aina hoitaa kasvotusten ja kahden kesken niiden johtotiimin jäsenten kesken, joita asia koskee.  Hyvässä johtotiimissä voi olla turvallisesti eri mieltä, eriävät mielipiteet ovat rikkaus ja niissä on aina mahdollisuus uuden oppimiseen ja kasvuun. Parhaissa johtotiimeissä on timanttinen Me-henki.

Valmentavan johtamisen päämäärä on ihmisten kehittäminen, kasvattaminen ja henkilökohtaisen potentiaalin tavoittaminen. Parhaimmillaan tämä tuottaa tavoitteiden saavuttamista ja ylittämistä omaehtoisesti sekä innostunutta ja motivoitunutta henkilöstöä johtotiimissä. Sekä johtotiimiä että henkilöstöä voidaan johtaa valmentavasti. Kuuntelemalla, aistimalla ja olemalla aidosti kiinnostunut siitä mitä sinulle kerrotaan, on mahdollisuus päästä todella lähelle ihmisen todellista motivaatiota. Kysymyksillä sekä positiivisella haastamisella koko tiimi liikkuu oikeaan suuntaan, eikä innostumiselta voida välttyä.

Valmentavaa johtamista voi verrata urheiluvalmentamiseen, hyvä johtaja tai valmentaja osaa hyödyntää ja tukea jokaisen urheilijan vahvuuksia. Parhaimmillaan yksilöt johtotiimin tai joukkueen sisällä vahvistavat toisiaan ja muodostavat voittavan joukkueen. Parhaimmillaan tällainen johtotiimi vetää koko henkilöstön mukaan toimimaan niin, ettei kasvulta ei voida välttyä. Innostunut ja motivoitunut henkilöstö tuottaa parasta mahdollista asiakaskokemusta ja sen mukana kasvua.

On siis mahdollista, että suurenkin yrityksen sisällä voi toimia eri lailla. Suuren laivan sisällä voi olla useita ketteriä ja sitoutuneita johtotiimejä jotka vievät laivaa eteenpäin, ja toimivat moottoreina kasvulle.

 

Bomentis_vj

2 vastausta artikkeliin “Valmentava johtotiimi – kasvun uhka vai mahdollisuus”

  1. Urheiluvalmennus on hyvä vertauskuva ja pidän valmentavan johtamisen ajatuksesta. Riskinä on urheilumaailmasta tuttu äärimmäisyys, mutta vahvuutena esim. motivoiva tulosvastuu.

    Olen itse käynyt läpi vuoden mittaisen johtoryhmävalmennuksen, johon kuului vahvuusalueiden kartoittamista, sparrausta, benchmarkkausta ja kaikenlaista visualisointia. Aiheesta ja joryn henkilöistä saa paljon irti, kun malttaa käydä pitkän prosessin yhdessä läpi.

    Liked by 1 henkilö

  2. Erittäin hyvä kirjoitus. Olen kanssasi samaa mieltä, että saa ja pitää olla rohkeasti omaa mieltä, eikä pelätä oman asian kertomista. Hyvällä johtajalla on isot korvat ja hän rakentavasti kannustaa työntekijöitä löytämään omat vahvuudet.
    Olen itse valmentanut n. 20 vuotta ja tiedän miten vaikeaa on löytää jokaiselle pelaajalle rooli mikä tyydyttää häntä ja samoin koko joukkuetta. Näiden löytäminen on hidas tie, mutta ehdottamasti se kannattavin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s