Vahvuuksia kehittämällä hyvinvointia

Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet minulle tämän blogitekstin kannalta kulta-aikaa. Siinä mielessä kulta-aikaa, että kuin sattuman kaupalla olen ajautunut keskustelemaan usean eri henkilön kanssa omien vahvuuksien hyödyntämisestä työelämässä, ja kuinka hyvän itsetuntemuksen merkitys tulee korostumaan entisestään työelämän muutosten myllerryksessä hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulmasta.

”Meissä jokaisessa on luontaisesti esiin tulevia vahvuuksia. Nämä ovat niitä ajatuksia ja toimintamalleja, joiden avulla tekeminen on meille helppoa.”

(Konttinen, T. 2016)

Työelämässä tapahtuu, teknologia kehittyy ja pysyäkseen vauhdissa mukana, on kyettävä jatkuvasti uudistamaan itseään ja päivittämään osaamistaan. On pyrittävä uteliasuuteen ja kyettävä luovuuteen, koska näissä tietokoneet eivät ihmisiä vielä päihitä (STTK. 2015, 12). On suotavaa omaksua jatkuvan oppimisen asenne, jotta pärjää myös tulevaisuudessa työmarkkinoilla. Ulkoisen paineen aiheuttama kehittymispakko voi olla kuitenkin raskasta ja arjen voimavaroja kuluttavaa. Etenkin jos kehittyminen tapahtuu jatkuvasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemisen ansiosta tai jos kehittymissuunta onkin jonkun muun kuin itsensä valitsema. Näissä tapauksissa vaarana on liiallinen keskittyminen omiin heikkouksiin ja täten yksilön kehittyminen hyvinvoinnin kustannuksella. Jatkuvan oppimisen aikakautena tulisi siis muistaa, että kehitettävien puolien lisäksi meillä jokaisella on myös luontaisia vahvuuksia, jotka vaatisivat vähintäänkin yhtäläisen huomion, sillä näiden, jos joiden kehittyminen tapahtuu ilon ja innostuksen kautta. Ja ilo ja innostus lisäävät takuulla hyvinvointia.

”Kun yrität toimia luontaisten vahvuuksiesi ulkopuolella, kuormitut ja kulutat energiaa paljon nopeammin ja enemmän kuin jos keskittyisit vahvuuksiesi kautta toimimiseen.”

(Konttinen, T. 2016)

Blogivalmentajaksi esittäytyvä Tiia Konttinen kirjoittaa vieraskynä – artikkelissaan Luontaiset taipumukset sivustolla siitä, kuinka omien vahvuuksien kehittäminen tuo huomattavasti parempia tuloksia kuin heikkouksien kehittäminen. Minä ja ystäväni yhdymme kaikki siihen, että tunnistamalla omat vahvuudet, saa rutkasti enemmän itsevarmuutta esimerkiksi työnhakuun, mutta myös jo työhakemusten kohdentaminen oikeasti motivoiviin työtehtäviin onnistuu luultavasti paremmin. Myös nykyisessä työssä jaksaminen kohentuisi, kun työtehtävien sisältö vastaisi paremmin työtä tekevän vahvimpia puolia. Kuitenkin jos työn sisältöön ei ole toivotussa laajuudessa vaikuttamisen mahdollisuutta, tulisi entistä enemmän kiinnittää huomiota vapaa-ajalla tapahtuviin asioihin ja kerätä tätä kautta enemmän vahvuuksiin perustuvia onnistumisen tunteita.

Ehdottaisinkin jokaisen kuvittelevan eteensä ”vahvuuksien vaa’an”, johon toiselle puolelle asetetaan kaikki ne asiat, joiden tekeminen vaatii mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä. Vaa’an toiselle puolelle kerätään taas asioita ja tekemistä, jotka pohjautuvat omiin vahvuuksiin, olkoon ne sitten mitä tahansa kitaransoiton ja matemaattisen päättelykyvyn väliltä, työ- tai vapaa-ajalta. Luonnollisesti heikkouksiin perustuvan puolen tulisi määrällisesti olla pienilukuisampi, sillä asiathan ovat henkisesti yksilölle painavampia. Vahvuuksien puolelle asioita voi ja pitääkin kerätä määrällisesti enemmän, sillä näiden parissa työskentely on vaivatonta, helppoa ja mielekästä. Mielekäs tekeminen lisää hyvinvointia.

Ei muuta kuin vahvuuksien vaa’at käyttöön ja puntaroimaan!

Saara Hämäläinen

Lähteet

Konttinen, T. 2016. Luontaiset Taipumukset – verkkosivusto. Vieraskynä: Sisäinen motivaatio = vahvuudet + innostus + itsensä johtaminen. Viitattu 22.2.2018. https://luontaisettaipumukset.fi/2016/04/08/sisainen-motivaatio-vahvuudet-innostus-itsensa-johtaminen/

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK. 2015. Työn murros. Viitattu 22.2.2018. https://www.sttk.fi/wp-content/uploads/2015/04/STTK_tyon_murros.pdf

 

2 vastausta artikkeliin “Vahvuuksia kehittämällä hyvinvointia”

  1. Hyvä kirjoitus ja sattumoisin todella ajankohtainen aihe minullekin 🙂 Tähän sopisi vielä vinkki Frank Martelan luonteenvahvuustestistä. Siinä ei ole kyse laskupään kaltaisista taidoista vaan luonteeseen liittyvistä ominaisuuksista, jotka meissä ovat vahvoja. Martelan mukaan, kun pääsemme käyttämään näitä persoonallisuuden vahvuuksia, pääsemme toteuttamaan itseämme ja saamme onnistumisen kokemuksia. Ensin meidän on tunnistettava omat luonteenvahvuutemme, sitten meidän tulee miettiä, miten niitä voi omassa elämässään nykyistä enemmän käyttää. Resepti on Martelan mukaan siis yksinkertainen: 1) Tiedosta, 2) Tutustu, 3) Sovella. Jos kiinnostuit, niin lisää aiheesta löytyy Frank Martelan Valonöörit kirjasta!

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos Saara mielenkiintoisesta blogitekstistäsi!

    Meissä jokaisessa on toden totta paljon vahvuuksia ja niitä tulisi hyödyntää enemmän. Välillä tuntuu, että työyhteisöissä keskitytään aina enemmän siihen, mikä meni pieleen ja mikä pitäisi tehdä paremmin. Vaikka paljon hedelmällisempää olisi tuoda esiin pieniäkin onnistumisia ja korostaa jokaisen vahvuuksia heidän itsetuntoaan kohottaen. Toki, jos haluamme muutosta, on välillä poistuttava omalta mukavuusalueelta kehittyäksemme. On hyvä tuntea itsensä ja löytää sieltä vaakakupista ne omat vahvuudet(/heikkoudet) ja olla avoin itselleen. Varmasti ensisijaisesti omien vahvuuksien kehittäminen luo lisää itsevarmuutta, jolloin omalta mukavuusalueeltakin on helpompi välillä poistua.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s