Kasvuyrittäjä, huomio henkilökuntaan!

Onko yrityksesi hyvässä vireessä? Olet ehkä tehnyt yrityskaupan, kehittänyt uuden innovaation tai huomannut yleisen kysynnän kasvaneen? Haluatko nauttia yrityksesi menestymisestä myös kymmenen vuoden kuluttua?

Nykypäivänä kestävät ratkaisut eivät koske vain ympäristöasioita vaan kestävyyden näkökulma on tärkeä huomioida myös yrityselämässä. Jotta yrityksesi kasvusta on mahdollista saada taloudellista hyötyä pitkällä tähtäimellä, sinun on viimeistään nyt hyvä luoda kirjallinen suunnitelma hallitun kasvun toteuttamiseksi. Kasvustrategian laatimiseen voi pyytää apua omilta verkostoilta tai asiaan perehtyneiltä yrityksiltä.

Yksi kestävän kasvun mahdollistaja on ammattitaitoinen ja tehokas henkilöstö, muistathan siis sisällyttää tämän ryhmän osaksi suunnitelmaasi! Henkilöstöresurssien järkevä kasvattaminen on hyvä huomioida jo hyvissä ajoin. Jos henkilökunnan määrä on pitkään alimitoitettu, tilanne näkyy todennäköisesti asiakastyytyväisyyden heikkenemisen lisäksi irtisanoutumisina. Hyvistä työntekijöistä on tärkeää pitää kiinni, koska suuri vaihtuvuus aiheuttaa sekä kustannuksia että alentaa ainakin hetkellisesti työtehoa. Lisäksi tyytyväinen henkilöstö on tehokas markkinointikeino!
Organisaation kasvaessa on hyvä huomioida myös henkilökunnan rakenne sekä tulevaisuuden tarpeet. Olisiko järkevää muodostaa tiimejä tukemaan eri liiketoiminta-alueita? Onko organisaatiossasi tarpeeksi erilaista osaamista? Oletko jakanut vastuuta tarpeeksi monille henkilöille? Miten motivoit henkilöstöä ja tuet heidän hyvinvointiaan? Miten heidän osaamistaan voisi kehittää? Minkälaista osaamista alalla tarvitaan tulevaisuudessa? Miten muuten henkilöstöjohtamisella voisi edistää yrityksen kestävää kasvua? Jaathan ajatuksiasi kommenttikentässä!

Mari Valakari, 32-vuotias, pääkaupunkiseutulainen, työskentelee hallinnollisissa tehtävissä julkisella sektorilla .Ammatillisesti minua kiinnostavat etenkin HR:ään ja tietoturvaan liittyvät kehittämistehtävät.
#kasvujohtaminen, #kestävyys, #henkilökunta

ground group growth hands
Photo by Pixabay on Pexels.com

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: