Miten johtaa yritys kestävään kasvuun?

Useimmilla tulee kestävästä kehityksestä mieleen usein ympäristöstä huolehtiminen ja ekologisuus. Johtaminen sen sijaan on useimmille meistä
selkeä ja yksinkertainen termi ymmärtää, mutta mikä merkitys kestävällä kasvulla sen yhteydessä on?

Pitkien ja puuduttavien työpäivien lomassa olen miettinyt, että miten esimiehet ja johtajat voisivat johtaa paremmin toimintaa kohti kestävää ja jatkuvaa kasvua. Hallittu kasvu on kuitenkin usein yritysten yksi tahtotiloista ja oikeastaan tällä hetkellä varmasti koko Suomen tahtotila. Kokonaisvaltaisen kasvun onnistumiseen tarvitaan omasta mielestäni kestävä ja vankka pohja. Ihan aina ei itsestä tunnu siltä, että tämä toteutuisi kaikessa toiminnassa.

Mitä kestävän kasvun johtaminen ylipäätään edes tarkoittaa? Itselleni tulee mieleen heti trendi-ilmiö, joka nousee suosioon ja sen todellinen tarkoitus unohtuu kaiken päälle leimatun alle. Useimmilla tulee kestävästä kehityksestä mieleen usein ympäristöstä huolehtiminen ja ekologisuus. Johtaminen sen sijaan on useimmille meistä
selkeä ja yksinkertainen termi ymmärtää, mutta mikä merkitys kestävällä kasvulla sen yhteydessä on?

Perehdyttyäni aiheeseen, voin sanoa, että kestävää johtamista on vaikea selittää yksiselitteisesti. Minä itse miellän kestävän kasvun johtamisen määrätietoisena ja tavoitteellisena johtamisena, jonka tarkoitus on tukea ja varmistaa organisaation onnistuminen omassa tehtävässään. Samanaikaisesti organisaatio toimii vastuullisesti, edistäen ihmisten, talouden ja luonnon hyvinvointia yhteiskunnassa, mikä onkin pidemmän aikaa puhuttanut ihmisiä. Kestävä johtaminen kulminoituu varmasti kokonaisvaltaisuuteen, avoimuuteen, läpinäkyvyyteen ja johdonmukaisuuteen.
Kestävän kasvun johtamisen tulisi näkyä kaikkialla yrityksen toiminnassa, kaikilla sen osa-alueilla.
Kokonaisen yrityksen toiminnan johtaminen kestävään kasvuun luultavasti vie paljon aikaa, eihän sitä laivaakaan käännetä ihan hetkessä. Moni työkavereistani pitää varmaankin kestävän kasvun johtamista pikkutarkkana niuhottamisena, sillä se vaatii
pieniä, tarkkoja yksityiskohtia. Mielestäni kuitenkin nykyaikana tarvitaan johtamista, jossa asioita käsitellään ja johtaminen tapahtuu oman esimerkin avulla. Itseäni mietityttää myös se, että miten tällaisen johtamisen onnistumista voidaan todentaa?

Kestävän kasvun johtamisen vaikutuksia ihmisiin, talouteen ja luontoon tulisi varmaankin mitata erilaisin mittarein, jotta yrityksen toiminnan tiedetään menevän oikeaan suuntaan ja meidän työntekijöiden tiedetään tekevän kaikkemme tavoitteiden eteen.

Emilia Tuononen, omalla esimerkillä kestävään kasvuun

#kestävyys #kasvujohtaminen

black smartphone
Photo by Ready Made on Pexels.com

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: